Bahan-Bahan:
600 gm ketam
600 gm ketam
2.5 cm halia
1 biji kelapa (sedikit diambil untuk digiling)
1 bungkus rempah gulai daging 1 batang serai
1 sudu besar minyak
Garam secukup rasa
Cara:
Ambil 2 sudu besar kelapa dan giling sehingga lumat. Tumbuk serai. Hiris halia halus-halus. Jerang periuk dan tumiskan rempah bersama kelapa yang digiling. Masukkan santan dan kacau perlahan-lahan. Masukkan ketam, serai, halia dan sedikit garam. Masak hingga mendidih.
1 biji kelapa (sedikit diambil untuk digiling)
1 bungkus rempah gulai daging 1 batang serai
1 sudu besar minyak
Garam secukup rasa
Cara:
Ambil 2 sudu besar kelapa dan giling sehingga lumat. Tumbuk serai. Hiris halia halus-halus. Jerang periuk dan tumiskan rempah bersama kelapa yang digiling. Masukkan santan dan kacau perlahan-lahan. Masukkan ketam, serai, halia dan sedikit garam. Masak hingga mendidih.
No comments:
Post a Comment