Bahan-Bahan:
7 ekor udang besar
7 ekor udang besar
1 biji kelapa
10 sen cili kering
5 ulas bawang merah 3 ulas bawang putih
½ inci halia
2 batang serai, garam, ajinomoto dan asam
Cara:
Udang dibersihkan. Cili kering , bawang merah, bawang putih dan serai digiling. Masaklah bersama santan. Setelah mendidih masukkan udang yang telah dicuci tadi. Masukkan garam, ajinomoto dan asam secukup rasa. Setelah masak, angkat danbolehlah dihidangkan panas-panas.
10 sen cili kering
5 ulas bawang merah 3 ulas bawang putih
½ inci halia
2 batang serai, garam, ajinomoto dan asam
Cara:
Udang dibersihkan. Cili kering , bawang merah, bawang putih dan serai digiling. Masaklah bersama santan. Setelah mendidih masukkan udang yang telah dicuci tadi. Masukkan garam, ajinomoto dan asam secukup rasa. Setelah masak, angkat danbolehlah dihidangkan panas-panas.
No comments:
Post a Comment