Bahan-Bahan:
80 gm udang
harimau
4 gm rempah paprika
4 gm sos Lea & Perrins
2 gm serbuk cili
2 gm aromat
2 gm garam kasar
2 gm lada sulah
2 gm jus limau
2 gm sos tiram Bahan dikisar:
4 gm kunyit hidup
4 gm bawang merah
4 gm bawang putih
4 gm sos Lea & Perrins
2 gm serbuk cili
2 gm aromat
2 gm garam kasar
2 gm lada sulah
2 gm jus limau
2 gm sos tiram Bahan dikisar:
4 gm kunyit hidup
4 gm bawang merah
4 gm bawang putih
Cara: Bersihkan udang tetapi jangan dibuang kepala dan
ekor. Tuskan airnya. Perap bersama bahan lain dan biar lima belas minit.
Panggang udang tetapi jangan terlalu masak kerana ia akan kering. Hidang
bersama sos.
No comments:
Post a Comment